Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de Türkiye genelinde Nevşehir’den ilk 10 bine giren öğrencilerle bir araya geldi.

Eğitime Destek Platformu tarafından, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet ve özel okullarda eğitim gören öğrencilerden 2024 YKS’de Türkiye genelinde ilk 10 bine giren öğrenciler için NEVÜ Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri’nde program düzenlendi.

Programa; Nevşehir Valisi Ali Fidan, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Eğitime Destek Platformu temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye genelinde 3 milyondan fazla öğrencinin girdiği YKS’de iyi puanlar alarak yerleşen her öğrencinin kendi alanında başarılı olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilerin yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde büyük emekleri bulunan eğitimcileri ve ailelerini de tebrik ettiğini belirten Aktekin ayrıca öğrencilerin azim ve kararla ortaya koydukları çalışmalarının sonucu dereceyle elde ettikleri başarılarının ise takdire şayan olduğunu söyledi. Aktekin konuşmasının sonunda öğrencilere eğitim-öğretim ve kariyer hayatlarında başarılar diledi.

Vali Fidan ve Milletvekili Özgün’ün de birer konuşma yaparak öğrencileri tebrik ettiği program, 2024 YKS’de Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.