Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya çapında kabul gören askeri, siyasi ve toplumsal liderlik dehasının yanı sıra;  bilime, kültüre, bilimsel gelişmeye değer veren büyük bir kültür insanıdır.  Hayatı boyunca çok okuyan, araştıran, bilim ve bilgi ışığında düşünen bir insan olmuş ve sürekli kendini yetiştirmiştir.

İyi yetişmiş bir Osmanlı subayı olarak; Balkanlardan, Libya’ya, Kafkaslardan Suriye’ye bu coğrafyanın birçok bölgesinde uzun süre görev icra etmiş, bulunduğu bu bölgelerde inceleme ve toplumsal analizler yaparak Milletimizin ve bu coğrafyanın toplumlarının istiklali ve istikbali hususlarında çok kıymetli sonuçlar çıkarmıştır.   

Milletimiz için hedeflediği 'Muassır Medeniyetlerin Üstüne Çıkma'  kavramı ise; evrenin temel bir boyutu olan 'Zaman' kavramının hükmünün bilinciyle, zaman ve şartların iyi değerlendirildiğinde mevcut 'Meydan okuyan medeniyetlerin' üstüne çıkılabileceğini işaret eden, milletine güvenen, sağlam bir felsefi inançla güçlü bir medeniyet tasavvurunun veciz ifadesidir.  

'Muassır Medeniyetlerin Üstüne Çıkma'  hedefinin en önemli aşaması millet iradesinin tecelli ettiği Cumhuriyet kavramıdır. Kurucu Lideri olduğu ve 'Temeli Kültürdür' dediği Cumhuriyetimiz; Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. O’nu anmak; bu büyük mirasa sahip çıkmak demektir.   

Ebediyete uğurlanışının 83. Yılında,  O’nu rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Ruhu şad olsun.