İyi Parti Nevşehir il binasındaki basın toplantısının ardından istifası istendiği iddia edilen İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay neden istifasının istendiğini ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ne rahatsız ettiğini katılmış olduğu radyo programında şu ifadelerle açıkladı.

İyi Parti İl Başkanı Ömer Ay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz ben geçen Salı bir açıklama yapmıştım. Bu açıklamada esasen AK Partili Eski Belediye Başkanı Hasan Ünver'in yolsuzluklarını anlatmıştım büyük ölçüde...

Bu arada bu yolsuzlukları anlatırken yolsuzlukla adı geçen kişilerin ahlaki bazı zaaflarını ve bazı kadınlarla ilişkilerini söylemiştim.

Bu sayın genel başkanımızı rahatsız etmiş. Bu yüzden istifamın istendiği doğru...

Ancak genel başkanımızı da üzmeden esasen ben kadınlara hakaret etmiş değilim.

Ben erkeklerin kadınları birer cinsel obje olarak kullandıklarını, esasen erkeklerin yanlışlarını anlattım.

Kadınlara yaptığım bir hakaret yok...Ben kadınlarımızı son derece değerli buluyorum.

Bütün kadınlarada bu vesile ile saygılar sunuyorum.

Yani kadınları ben öteden beri bir insan olarak kabul eden ve asla bir obje olarak görmeyen bir anlayışa sahibim.

Ben hiçbir kadınımıza hakaret etmedim aksine Ak Partili eli yolsuzlukla kirlenmiş bazı bürokratların, belediye başkanının ve il genel meclisi başkanının kadınları bir obje olarak kullandığını ifade ettim......

... Henüz istifa etmedim ancak Genel Başkanımız ısrar ederse de istifa edeceğim.Ancak bu il başkanlığından ayrılmak İyi Partiden ayrılmak anlamına gelmeyecek.Mücadeleye devam edeceğim." İfadelerini kullandı.