Hırsızlık Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri Hırsızlara Göz Açtırmıyor.

27.02.2020 günü Lale Sanayi Sitesi 11.Blok üzerinde faaliyet gösteren; Müşteki E.Y.’a ait iş yerinde, 30 metre seyyar kablo, 380’lik elektrik kablosu, 1 adet tek tekerlekli el arabası, Müşteki İ.N.’ye ait işyerinden; 2 adet şarjlı matkap, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet dekupaj makinesi, 2-3 adet 10 metrelik seyyar kablonun çalınması ve işyerlerine zarar verilmesi neticesinde meydana gelen “İşyerinden Hırsızlık ve Mala Zarar Verme” olayı ile ilgili olarak;

Asayiş Şube Müdürlüğümüz Hırsızlık Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda suça konu eşyaların 1990 doğumlu G.D. ve 2001 doğumlu E.K. isimli şahıslar tarafından satılmaya çalışıldığı tespit edilmesi üzerine Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine şüpheli şahıslar “Suç Eşyasını Almak veya Kabul Etmek” suçundan gözaltına alınarak Adli İşlem yapılmış.

            Şahısların suça konu eşyaları aldıkları tespit edilen; 1981 doğumlu M.B. isimli şahsın Bekdik Mahallesindeki ikametinde alınan arama kararına istinaden yapılan aramada 1 adet Bilgisayar Kasasını evinin penceresinden aşağıya attığı tespit edilerek muhafaza altına alınmıştır. Yapılan arama neticesinde Hırsızlık suçu ile ilgili olarak herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılamamış ancak suç unsuru olan 4 adet MKE yapımı dolu fişek ve 6 adet Yivsiz Av Tüfeği dolu kartuş ele geçirilerek hakkında  Suç Eşyasını Almak veya Kabul Etmek ayrıca 6136 sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanununa Muhalefet Etmek Suçundan  Adli İşlem yapılarak gözaltına alınmış.

        Gözaltına alınan üç şahıs  03.03.2020 günü MEVCUTLU olarak sevk edilmiş olduğu Mahkemece, M.B. TUTUKLANARAK İlimiz Cezaevine teslim edilmiş diğer iki şahıs ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır.

Güvenli Şehir… Nevşehir…