9 Şubat Pazar günü birbirinden zorlu maçlara sahne olacak. 

Pazar gününü özel kılan bir diğer unsur ise iki komşu Nevşehir ve Yozgat İllerini yakından ilgilendirmesi.

Öyle ki Nevşehir ve Yozgat İllerini TFF 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerde temsil eden 4 takımın maçları da aynı güne geldi çattı.

İç Anadolu Derbisi: Nevşehir Belediyespor-Yozgatspor 1959 F.K.

Yıllardır aralarında tatlı bir rekabet olan Nevşehir Belediyespor ve Yozgatspor 1959 F.K. bu kez kozlarını Gazi Stadı’nda paylaşacak.

Daha önce iki takımın da Bölgesel Amatör Ligde birbirine defalarca rakip olduğu ezeli rekabette hafızalara kazınan çok önemli maçlar oynandı.

Birkaç istisna dışında genellikle ev sahibi olan takımın kazandığı müsabakalara sahne olan iki komşu ilin ezeli rekabetinde; tarihsel süreçte öyle özel maçlar var ki unutulması mümkün değil.

2015-2016 Sezonunda Anıl Bircan ve Chibuzor’un golleriyle 2-0 kazanılan maç, yine aynı sezonda Yozgat Şehir Stadı’nda Karlar altında 4-1 Yozgatspor üstünlüğü ile sona eren maç, favori olarak çıktığımız ama evimizde 2-0 yenildiğimiz 2017-2018 yılındaki o maç ve daha neler neler.

Bu sezon Yozgat’ta oynanan maçı  ise Nevşehir Belediyespor 4-0 gibi farklı bir skorla kazanmıştı.

2017-2018 Sezonu ve 18 Mart 2018 Tarihi Hiçbir Zaman Unutulmaz

İki Ekip 2017-2018 yılında aynı Grupta mücadele etmiş Yozgatspor iki maçı da kazanmıştı. Aynı sezon grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve o güne kadar hiçbir maçta 1 Maçta 2 Gol Yemeyen 68 Aksaray Belediyespor’u Son 10 dakikada Nizamettin Akgül’ün attığı 2 golle deviren Yozgatspor; Nevşehir Belediyespor adına bir mucizeyi gerçekleştirmiş ve temsilcimiz o sezon 12 Yıl aradan sonra 3. Lige Merhaba demişti.

Sonuç Ne Olursa Olsun Dostluk Kazansın

Pazar günü gönlümüz tabi ki Nevşehir Belediyespor’da ama netice ne olursa olsun Dostluk Kazansın diyor ve bir diğer maça geçiyoruz.

Diğer Derbinin Adı: Sorgun Belediyespor-Kapadokya Göremespor

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta Nevşehir ve Yozgat İllerini temsil eden Kapadokya Göremespor ve Sorgun Belediyespor; Sorgun Şehir Stadyumu’nda 9 Şubat Pazar günü saat 14.00’te kozlarını paylaşacak.

İki ekip arasında Ligin ilk yarısında Nevşehir’de oynanan maçı Kapadokya Göremespor 2-0 kazanmıştı.