TÜRKAV Nevşehir İl Başkanı Dr. Mehmet Uçar 12 Eylül darbesinin 44.yılı münasebetiyle bir basın açıklaması yayınladı. 

"Aziz Türk Milleti,

Kahpe 12 Eylül darbesinin 44. yıl dönümünde, Türk milletinin tarihinde derin yaralar açan bir olayın acısını bir kez daha hatırlıyor ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbe, ülkemizin geleceğini şekillendiren pek çok olumsuz gelişmeye neden olmuş; milletimizin demokrasiye, hukuka ve temel haklara olan inancını derinden sarsmıştır.

Bu kara dönemde, Türk milletinin en asil ve fedakar evlatları olan ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizden ve Emniyet Teşkilatımızdan sonra en fazla şehit veren Ülkücü Hareket, milli ve manevi değerlere sahip çıkmanın bedelini canlarıyla ödemiş; vatan ve millet aşkıyla mücadele eden ülküdaşlarımız darbenin zulmü altında kalmıştır.

Ülkücü Hareket, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğü için her türlü fedakarlığı yapmış, inandığı yoldan asla taviz vermemiştir. Dün olduğu gibi bugün de milli birliğimizin teminatı olan bu hareket, aynı kararlılıkla devletimizin ve milletimizin yanında durmaya devam etmektedir ve edecektir.

TÜRKAV olarak, 12 Eylül’ü unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle, darbe döneminde şehit düşen ülküdaşlarımızı, demokrasi ve milli irade uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, milletimizin birliği ve beraberliği için mücadele eden herkesi saygı ve minnetle selamlıyoruz.

Dr. Mehmet Uçar

TÜRKAV Nevşehir İl Başkanı