Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini kapsayan yetenek taraması testleri öncesi Nevşehir'de İl ve İlçe Koordinatörleri toplantısı gerçekleştirildi.

İl Müdürü Muhsin Özdemir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Feyyaz Solak, Spor Şube Müdürü Mehmet Ünal Kitapcı, İlçe Müdürleri ve Antrenörler katıldı.

Toplantıda 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 yılı yetenek taraması Nevşehir İl değerlendirmesi konusunda bilgiler verildi.

İlçe Müdürleri ve Antrenörlerle gündem maddeleri, branşları ile ilgili genel durum ve sporcu yetenek değerlendirmesi noktasında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile tüm öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede hem geleceğin şampiyon sporcuları tespit ediliyor hem de çocukların spor kültürünü geliştirerek sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması hedefleniyor. Çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan projede, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimleri sağlanıyor. Sporu tabana yayarak öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesine zemin hazırlanıyor.

İl Müdürü Muhsin Özdemir; "Amacımız okullarda yaptığımız yetenek taramasında spora yetenekli gençlerimizi keşfedip onlara iyi bir eğitim olanakları sunmaktır. Sporu tabana yayacak uzun vadeli plan ve özel programlar ile sporun geliştirilerek yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Sporun aktif bir yaşam tarzı haline getirilmesi ve daha çok sporcuya ulaşılması gibi konularda antrenörlerimiz ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Geniş kapsamda planlanan hedeflerimizde başarıyı yakalamanın en önemli koşulu, yapılacak çalışmalarda antrenörlerimizin özverisi ve hoşgörüsü olacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türkiye'de birçok spor yatırımı var birçok tesisler yapılıyor. Bu tesislerde yetenek taramasında seçilen çocuklarımız inşallah ilerleyen yıllarda uzun vadede Türkiye'de Olimpiyat, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları olacak. İnşallah Nevşehir'de yetenekli sporcular çıkarıp Türk sporuna kazandırmayı ve Ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası müsabakalarda başarıyla dalgalandırılmasını hedefliyoruz" dedi.