Türkiye'nin İlk ve Tek Patates Unu Fabrikası Nevşehir'de

1971 yılından beri Nevşehirimiz de Patates Unu ve Püresi üretildiğini biliyor muydunuz ? Pat Patatesle Tanışın,

Merhaba ben Pat Patates,

Size kendimi tanıtmak için sıradan tanışma yöntemlerinin dışında bir giriş yapmak istiyorum.

Çünkü Satüdaş olarak ben; sıradan gıdaların aksine insan sağlığı için yararlı ve besleyici gıdalar üreterek hem ülkemizde hem de Dünyada satışlarını gerçekleştiriyorum.

Pat Satüdaş Fabrika Patates Püre Makinesi

En iyisi ben size tüm hikâyeyi baştan anlatayım.

1971 yılında Sakarya’da Pancar Üreticileri Kooperatifi ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından devlet eliyle kuruldum. 1997 yılında, Adapazarı’ndaki 100 dönümlük arazimden taşındım ve Kaymaklı, Nevşehir bölgesine yerleştim. Eee, ne demişler, doğduğun değil, doyduğun yer önemlidir.

Nevşehir’imizin zengin toprak anası, yetiştirdiği patateslerin büyük bir bölümünü bana veriyordu. Ben de bu patatesleri, sizlerin sağlığına iyi gelecek şekilde hazırlayıp takdim ediyorum. 2019 yılında Uluer Group tarafından devralındım. Üretim, paketleme ve satış hızım günden güne artıyor. Artık daha çok karşılaşacağız.

Her gün durmadan, dinlenmeden, 24 saat süreyle sizler için üretiyoruz…

Aslında çok yorucu bir işim var. Bakmayın siz sizinle böyle rahat konuştuğuma…

Her gün durmadan, dinlenmeden, 24 saat süreyle; birisi 9 ton, birisi 17 ton olmak üzere 2 tane devasa püre entegre makinesiyle çalışıyorum. Ayrıca minimum 50 gram, maksimum 25 kilogram kapasiteli paketleme makineleri ve mikser beyi de unutmamak gerekir.

Dünyanın bana ihtiyacı var.

Tabi SATÜDAŞ A.Ş. olarak bünyemde birbirinden değerli, alanlarında uzman ve profesyonel çalışma arkadaşlarım bulunuyor.

Yani, ‘Türkiye’de son teknoloji ile, doğal koşullarla el değmeden ürünlerini hazırlayan tek firma’ unvanına sahip olmak kolay olmuyor. Geceli gündüzlü çalışmayı gerektiriyor. Yılların deneyimiyle genç arkadaşlara da bunu hatırlattıktan sonra; SATÜDAŞ A.Ş. olarak yurt içinde ve yurt dışında birçok noktada karşılaşabiliriz.

Az kalsın unutuyordum; mısır unu, pirinç unu, buğday nişastası ve mısır nişastası ürünlerinin paketlenmesi için gerekli olan tüm tesis imkanlarını ve izin belgelerini de bulunduruyorum. Bunu da söylemeden geçmeyeyim.

Şimdilik işimin başına dönmeliyim. Çünkü Türkiye’de yerli sermaye ile kurulmuş ve üretim alanında başka hiçbir alternatifi olmayan SATÜDAŞ A.Ş. olarak dünyanın bana ihtiyacı var.