Sevgili Avanos'lular ve Ulaş Cafe'nin değerli gönül dostları;

Yıllarca karşılıklı güven, saygı ve sevgi temelinde Ulaş Cafe'ye misafir oldunuz. Sizlerle hizmet etmekten onur duydum iyiki varsınız .

Avanos Belediyesi'nin Ulaş Cafe hakkındaki tutumu ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim .

Bilindiği üzere ;Kızılırmak kenarında Ulaş Cafe'nin de bulunduğu işletmeler mevcuttur .Ve bu işletmeler Avanos'ta sosyal bir ihtiyacı karşılamakla beraber ; Avanos'a değerde katmaktadır . Yerel yönetimlerin temel amaçlarından biri de ;halkının sosyal gereksinimlerini karşılamaktadır . Bunu da kendi ya da özel girişimcilerle hayata geçirir.

Kızılırmak kenarında yapılan düzenleme tesisleşme ile avanos bölgemizin bir cazibe merkezi olmuştur . Dolayısıyla ,ekonomik ve sosyal hayata katkı sunmuştur.

28 şubat 2022 pazartesi günü işletmemin Avanos Belediyesince yıkılacağı duyumunu aldım . Aynı konumda ki diğer işletmelerin ' Alan Yönetimi Başkanlığına' geçmesinden dolayı, Avanos Belediyesinin oralarda herhangi bir tasarrufu söz konusu değildir . Bende; ilgili makamlarca Alan Yönetimi Başkanlığına alınmam için başvuruda bulundum . Avanos Belediyesi ,en azından Alan Yönetimi Başkanlığının sonucunu beklemelidir.

Herşey bir tarafa,kaldı ki; Belediye bu tür işletmelerin artımalı. Mevcut işletmelerin, çevre ve topluma aykırı unsurları varsa düzelttirerek yaşamasını sağlamaktır .

Daha önceki işyerimin olduğu alanda Avanos Belediyesi bir düzenlemeye gitti . o tarihteki başkan Sayın Mustafa Körükçü mağdur olmamam için Ulaş Cafe'nin yerini Belediye Encümeni kararı ile verdi .Ve Ulaş Cafe böyle doğdu .

Tamamen keyfi hırs ve intikam duyguları ile hiçbir mahkeme kararı olmadan hiçbir kamu kurumunda yıkım yönünde tavsiye ve talimat olmaksızın Ulaş Cafe'yi Yıkmak isteyen belediye başkanı başta Avanos'a ve seçildiği partimize büyük kötülü yapmaktadır . saçma sapan projelerle gündem oluşturmaktadır. Bir belediye yıkım üstüne kurulmamalıdır . Bunlar kötü sonuçlar doğurur örnek olarak herkes birbirini şikayet eder vs bu da şehrin gelişmesini engeller vs vs .

Sevgili Dostlar; Süreç çok uzun . Ama yaşadığım süreci değerlendirdiğimde ,Belediye başkanının bana zarar vermek gibi bir niyeti olduğunu anlıyorum . Ben yaşamımı onurlu bir şekilde sürdürdüm . Benim açımdan sorun benim iş durumum değil. Çevreye , doğaya ve topluma hiçbir zararı olmayan aksine sosyal bir ihtiyacı karşılayan Ulaş Cafe'nin yaşamasıdır . Aynı zamanda'da benim geçim kaynağımdır . Benim ve Sizlerin evi olan Ulaş Cafe'yi yaşatmak için , demokratik tepkimi sonuna kadar göstereceğim. Siz dostlarımı hem bilgilendirmek hem de 28 şubat pazartesi günü saat : 08.00'dan itibaren Ulaş Cafede görmek istiyor . Duyarlılığınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum sözlerimi Konfüçyüs'ün bir sözü ile bitiriyorum .

' Erdemli insanın üzerine titrediği şey karakterdir; sıradan insanın üzerine titrediği şey ise makam ve mevkidir .'

Konfüçyüs Herşeye rağmen gülümseyi unutmayalım .

Avanos'ta Şüpheli Paket Fünye ile Patlatıldı Avanos'ta Şüpheli Paket Fünye ile Patlatıldı

Selam,Saygı ve Sevgilerimle…

MUSTAFA AKBEL