Ürgüp’te otoparklarda yeni dönem başladı

Ürgüp Belediyesi’nin açık, kapalı ve kontrollü otopark alanlarında uygulamaya başladığı yeni sistem ile Ürgüp’te otopark işleyişinde yeni dönem başladı.

Ücretli otopark alanlarında kameralı el terminalleri aracılığıyla plaka tanıma otomasyonu ile uygulanmaya başlayan sistemde uydudan GPS aracılığıyla HGS tanımlı aracın giriş-çıkış yaptığı saatler kayıt altına alınarak plakaya otopark borcu olarak tahakkuk ettiriliyor.

Uygulamada başlıca hedefin ilçe merkezindeki otopark işleyişinin düzene sokmak ve trafikte gelişigüzel araç park edilmesinin önüne geçmek olduğunu söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, ilçeyi gezmeye gelen misafirler için uygun otopark alanları kalmasını sağladıklarını, otomasyon sistemi ile ilk haftada hedefledikleri başarıya ulaştıklarını vurguladı.

Başkan Bul yaptığı açıklamada, ulaşım master planı üzerinde çalışma yaptıklarının da altını çizerek otopark çalışmasının ulaşım master planının bir parçası olduğunu, ilerleyen zamanda da meydan yayalaştırma projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Ürgüp Belediyesi’nden yapılan açıklamada: Otopark uygulamasının; belediye meclis kararı ile belirlenen caddelerde ve otopark alanlarında belirlenen tarife ile Otopark yöneticisi, saha kontrolörü ve 18 saha görevlisiyle uygulamanın başarıyla sürdüğü ifade edildi.

Otoparkla ilgili herhangi bir sorun olması halinde vatandaşların Saha Şefi Ferit Korkmaz’a 0 537 316 65 90 numaralı telefondan ulaşabildiği belirtildi.

Yol kenarı parklarda abonelik uygulamasının olmadığı, Kapalı ve kontrollü otoparklarda aylık abonelikle esnafların ve Ürgüplü vatandaşların uygun fiyatlarla araçlarını park edebildiği belirtildi.

I M G 20241008 W A0029

I M G 20241008 W A0028

I M G 20241008 W A0030