Nevşehir de Bugün

Vali Ali Fidan’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Ali Fidan’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Abone Ol

Muhtarlık kurumu demokrasimizin en küçük mihenk taşı olmakla birlikte, milletimizin sesini ve vicdanını temsil eder. Ülkemizin en ücra köşesinden en merkezi noktasına kadar her mahallede milletimize temas eden muhtarlarımız devletimizin gören gözü, halka uzanan elidir.

Köklü bir mazisi olan Muhtarlık Teşkilatı, 1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, köylerimizden şehirlerimize, mahallelerimizden kasabalarımıza kadar tüm yerel yönetim birimlerinde devletin merkezi ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi gören ve vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üreten önemli bir yerel yönetim birimidir.

Osmanlı ve Cumhuriyet tarihimizin farklı evrelerinde çeşitli görev ve sorumluluklar üstlenmiş, önemi ve işlevi hiçbir zaman hafife alınmamıştır. Etkin kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanması adına çok önemli bir vazifeyi yerine getiren muhtarlarımız için vazifelerini hakkıyla ve işlevsel yapabilmeleri adına son dönemde birçok imkân sunulmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gösterdiği teveccühle devlet-millet bütünleşmesini sağlamak üzere, muhtarlarımıza tüm kapıları açmıştır.

Nevşehir’de il genelindeki köy ve mahallelerimizde görev yapan 271 muhtarımızla birlik ve beraberlik içerisinde eğitimden sağlığa, altyapıdan güvenliğe, tarımdan sanayiye kadar her alanda şehrimize en doğru yatırımları yapmak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz.

Bu vesileyle; yerel yönetimlerle vatandaşlarımız arasında göz ardı edilemez bir bağ kuran ve toplumun sorunlarını yakından takip ederek çözüme kavuşturan muhtarlarımızın gayretli çalışmalarının devamını diliyorum. 

Bu önemli görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getiren mahalli idarelerimizin temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.