Spor

Vatandaştan Tff’ye Veryansın - Lüt-fen Tff

LÜT-FEN TFFFutbol mücadele oyunudur fiziksel üstünlüğün beyin ile birleşmesi 22 kişinin bir topa 90 dakika mutlaka dokunması gereken oyundur kalecinin topu tutması kenarların taç atması, orta sahanın faul kullanırken topu düzeltmesi,

Abone Ol

LÜT-FEN TFF

Futbol mücadele oyunudur fiziksel üstünlüğün beyin ile birleşmesi 22 kişinin bir topa 90 dakika mutlaka dokunması gereken oyundur kalecinin topu tutması kenarların taç atması, orta sahanın faul kullanırken topu düzeltmesi, defansın uzaklaştırmak forvetin gol atmak için kafa ile topa dokunmasıdır, futbolcunun topa dokunduğu eliyle kafasını karıştırdığı, ağzını yüzünü burnuna dokunduğu oyundur.

Evde dahil bu dönemde Bir havluyu iki kişi kullanmazken neden 1 topla oynanan ve 22 kişinin oynadığı oyna izin veriliyor. Yani futbolun olmazsa olmazı TEMAS dır buna kısa süreliğine İzin vermezsek ne kaybederiz..

Hani Temas Yoktu?

Ülkenin başkanı dahi selamı gönülden verin elinizi kalbinize götürün derken hatta her şeyin doğal olduğu virüsün kendi kendine intihar ettiği 1170 yıllarında Ahiller, 1250 yıllarında Hacı Bektaşi Veli, 1300 yıllarında Ertuğrul Gazi'nin Gönül selamı verdiğini biliyoruz, temas ile Selam yokken biz neden temas oyunu olan futbol oynatmak da ısrar ediyoruz.

Göstermelik bir kare fotoğraf ile bu işler olmaz, maç başlarken kolonya dökmek dirsek ile selamlaşmak Tesisleri ilaçlamak hepimiz biliyoruz Bunlar göstermelik işler ama yine söylüyorum futbol temas oyunudur biz çocuklara aksiyon mesafesini öğretiyoruz aksiyon mesafesi, nefeslerin karıştığı yere düşenin elinden tutup kaldırıldığı mesafedir.

Futbol dokunmadan olmaz olamaz olmamalıda, Alın terini sildiğin eliyle rakibin formasını çektiğin oyundur, nabzın 120 olduğu nefeslerin birbirini kovaladığı, devre arasında 20 metrekare soyunma odasında vücut ısısının 40 dereceye vardığı ortamdır..

Bu hafta 30.000 futbolcu maça çıkacak 4000 hakem 2500 stat görevlisi en az 20000 güvenlik görevlisi temas ile baş başa bırakmak da mantık nedir , amatör takımlarda 16 kişilik minibüse 20 kişinin bindiği bir oyundur futbol forması olmayan oyuncunun çıkan oyuncunun formasını ters giydiği, rakipten tekmelik alarak maça çıktığı, senin ayakkabın kaç numara bana olur dediğin oyundur.

Böyle bir ortamda sporcular ve bu görevliler her hafta Farklı yerlerde farklı kişilerle temas halinde olacak evlerine gidecekler aileleri ile temas halinde olacak bunlar komşularla derken devletin aldığı önlemler nereye gidecek Yani bir oyuncu da olan virüs TFF nin emriyle Başkalarını ne taşınacak.

Sağlık her şeyin başıdır , beın Sports, sponsorluklar Bir oyuncudan değerli değildir para çok değerli olsaydı Almanya'da bir işadamı euroları tuvalet kağıdı yapmazdı..

NEDEN?

NEDEN?

Neden bu ısrar?

.........

ÇÖZÜM MÜ ?

Kulüpler birliği, Tüfad, MHK toplanmalı Lig ertelemeli risk ortadan kalktıktan sonra çarşamba- pazar ya da salı -cumartesi şeklinde Haftada iki maç şekilde fikstür yapılabilir.

Ana düşüncenin Sağlık olduğu bir ortamda, Müslüman Camiyi dert etmezken neden futbolu bu kadar düşünüyorsun ve ısrarla oynatıyorsun ?

Devlet evde kal derken

TFF ay sonu kirayı ödeyemezsen evimi terk et kiracı diyen ev sahibi misali nedir bu çelişki ?

Bize LÜT-FEN 'i sen öğrettin TFF..

LÜT-FEN

#LİGLERERTELENSİN

Çetin Tekin

Karaburç Köyü/Hacıbektaş