Nevşehir de Bugün

Yazar Selahattin Yusuf Nevü-sbe ‘akademik Söyleşileri’ne Konuk Olacak

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Akademik Söyleşileri’nin ikincisi gerçekleştirilecek. Öğrenciler başta olmak üzere tüm katılımcılara yeni bakış açıları kaza

Abone Ol

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Akademik Söyleşileri’nin ikincisi gerçekleştirilecek. 

Öğrenciler başta olmak üzere tüm katılımcılara yeni bakış açıları kazandırma, küresel gelişmeleri akademik bir bakışla yorumlama ve güncel eğilimleri takip etme noktasında yardımcı olmak amacıyla NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) tarafından başlatılan ‘Akademik Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Yazar Selahattin Yusuf olacak.

14 Ekim 2021 Perşembe günü saat 21:00’de çevrim içi gerçekleştirilecek olan ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Günil Özlem Ayaydın Cebe’nin yapacağı söyleşide Yazar Selahattin Yusuf, “Eve Dönemezsin Romanı ve Edebiyatımızda Ev Duygusu” üzerine konuşacak.

Söyleşiye katılmak isteyenler https://imsva91-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=https%3a%2f%2fnevu.link%2fsbeas2&umid=F0CF21EB-CE39-C205-8160-C507E58EFB23&auth=fddb6d8dac49a5a2fc19533c7fecf7f1fb6c88c0-069c1bc312b78d3b383926ff23a4dfd50757b5fa adresini ziyaret edebilirler. Bu sayfadaki isim, soy isim ve e-posta adresi kısımları doldurulduktan sonra söyleşi bağlantısı e-posta adreslerine gönderilecektir.

Selahattin Yusuf kimdir?

1974 yılında Trabzon'da doğan Türk Yazar Selahattin Yusuf,  1991 yılında Affan Kitapçıoğlu Lisesi'nden mezun oldu. Sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümüne başladı.

 1992 yılından itibaren SBF'de arkadaşlarıyla birlikte dört yıl boyunca çıkardığı Mektebi Mülkiye dergisinde şiir, felsefe ve edebiyat üzerine yazan Selahattin Yusuf’un gerçek mesleği her zaman edebiyat ve felsefe olmuştur.

Yazarlık kariyerinin ilk yıllarında özellikle Türk şiirinin “İkinci Yeni” akımının şairlerinden etkilenen Selahattin Yusuf,  Türk yazarlarından en çok Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemil Meriç, Oğuz Atay ve Kemal Tahir'den; dünya edebiyatından ise Goethe, Kafka, Miguel de Unamuno, Albert Camus, Dino Buzzati ve William Faulkner'den etkilenmiştir.

Tek mesleği serbest yazarlık olan Selahattin Yusuf, birçok süreli yayında köşe yazarlığı, birçok TV programında sanat ve kültür yorumculuğu yapmıştır.