Yazıma Ünlü komedyen jim Carrey’in güzel bir sözü ile başlamak istiyorum
“Dilerim herkes bir gün zengin ve ünlü olur ve hayalini kurduğu her şeye kavuşur; böylece aranılan esas cevabın bu olmadığını anlar”.
Dünya hayatında insanoğluna cennet vaat edilmemiştir . herkes zengin, herkes sıhhatli, herkes huzurlu olmayacaktır. Allah dünyada insanları farklı farklı imtihanlara sokacaktır. İnsanoğlu bu imtihanlardan para ile kurtulacağını zannetmektedir. İhtiyaçların ekonomik boyutunun arttığı bu dönemlerde para kazanmanın önemi de artmıştır. Paraya olan talep insanlığı hazların peşinde koşan temel gayenin zengin olup üst sınıfa yükselmek olduğu bir hastalığa tutturmuştur.
Halbuki bizler Müslüman insanlarız çalamayız, bir makamda rüşvet ve hediye alamayız, haramdan para asla tedarik edemeyiz, ve bunu kendimize meşru gösterecek kılıflar bulamayız. Bizler Allah’a kul olduğumuz için paranın kulu olamayız. Şeytan bizleri fakirlikle korkutup bize haram yoldan para kazanmaya sevk ettirmeye çalışır. bu yollardan bir tanesi de olan yaklaşan Yılbaşı ile piyasa da piyango bilet alım satım işleridir.

Yazının Devamı İçin Tıkla