Ürgüp Ticaret odasına geçmişte, süresiz ve bedelsiz tahsis edilen arsa üzerinde, Ürgüp Ticaret Odası binasını yaptırmış, arsadan belediye herhangi bir gelir elde edemiyordu. Ürgüp Belediye meclisinden alınan yetki ile Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın ile her iki kurumun menfaatine bir anlaşmaya vardı.

Ürgüp Belediyesi’nin mülkiyetindeki arsa Ürgüp Ticaret Odası’na, Ürgüp Ticaret Odası’nın mülkiyeti olan Ürgüp Noterinin kiracı olarak bulunduğu dükkan ile üst katındaki dükkan yapılan takas anlaşması ile Ürgüp Belediyesi’ne devri gerçekleşerek tapu devirleri yapıldı.

Her iki kurumun da Ürgüp ve Ürgüplüler için çalışan kurumlar olduğunu belirten Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, “Ürgüp’ümüz için hayırlı olsun. İki dükkanımız var kira getiriyor. Belki de ilerisi için farklı karar alabiliriz. Ahmet Başkanımıza ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu’na müzakere sırasındaki yapıcı yaklaşımları için çok teşekkür ediyorum. Her şey Ürgüp için.” Değerlendirmesinde bulundu.