Nevşehir İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bayan Kur'an kursu öğreticilerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

Uçhisar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bindallı Restorantta düzenlenen programa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Program da konuşma yapan İl Müftü Altunkaya, İslam'la birlikte, kadının diri diri toprağa gömülen değersiz bir varlık olmaktan çıkıp; ayakları altına cennet serilen annelere dönüştüğünü söyledi.

Yüce dinimiz İslam'a göre kadın ve erkek arasında, yaratılış gayesi, varoluş değeri ve kulluk sorumluluğu açısından hiçbir fark olmadığını belirten Altunkaya, "İslam nazarında kadın, erkekle birlikte 'Oku!' emrinin ilk muhatabı, el üstünde tutulması gereken bir emanet, güzel muameleyi hak eden bir eş ve ayakları altında cennet serilen bir annedir.' dedi.

Altunkaya, Kur'an kursu öğreticileri nezdinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Toplumda kadın ve erkeğin bir bütün oluşturduğunu ve ayrı düşünülemeyeceğini belirten Vali Sezer Becel, kadının rolü ve aile bütünlüğü noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı personeline önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Vali Sezer Becel, Kur'an kursu öğreticilerinin Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan: "Kimse Bize Merhamet Dersi Vermeye Kalkmasın!" Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan: "Kimse Bize Merhamet Dersi Vermeye Kalkmasın!"

#8Mart #8MartDünyaKadınlarGünü